04 August 2015

Tips Cantik Untuk Wanita 30an

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua.....

Siapa umur dah masuk 30tahun ke atas? Cuba korang angkat tangan...
Jaga-jaga erkk cik mah cik kiah..hehe.. Kecantikan anda mula nak menurun. 
Jadi, nak diri tu awet muda atau nak kekal sihat cantik mehlah amalkan suplemen yerk ('',)


Antara tips yang boleh korang amalkan untuk cantik adalah :-

1) Rajin bersihkan muka
2) Rutin natural masker
3) Kawal stress
4) Gaya hidup seimbang
5) Mengambil nutrisi /vitamin tambahan

Ok, yang tips no.5 - mengambil nutrisi/vitamin tambahan tu, saya memilih vitamin berkualiti tinggi dari Shaklee!

  • Vitamin C - Mengurangkan kedutan, mengekalkan kulit cantik dengan merangsang pengeluaran kolagen, membantu mengecutkan jerawat, melembapkan kulit, serta mengecilkan pori-pori.
  • Collagen - Memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan, memastikan kulit lembut, anjal dan kelihatan muda sentiasa.
  • Vivix - Membantu melambatkan penuaan sel, kaya dengan resveratrol antioksidan.

Nota untuk peringatan diri sendiri : Lain-lain tips tu, pandai-pandai lah apply mana yang patut. Dah masuk 30-an ni, tak boleh rileks jer. Phasa ni, radikal bebas buat serangan besar-besaran kat badan, boleh mengundang pelbagai penyakit. Serammm tuuuu..

edit sumber : Cery.MamaFaiz

Jom Kekal Sihat & Cantik!

Korang memang BEST sebab sudi membaca di blog saya yang comel ni ('',)



No comments:

Post a Comment