22 November 2013

Kelebihan VIVIX Shaklee

Assalamualaikum Semua...

Sempena bulan November 2013 Shaklee promosi Vivix saya nak kongsi cerita tentang Suplemen Vivix ni...Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi polifenol. Vivix merupakan satu patern tertunda yang hebat dengan campuran botani ekslusif. Vivix ni banyak kelebihan berbaloi lah dengan harganya yang tinggi sedikit berbeza produk Shaklee yang lain. Ini adalah kerana bahan-bahan untuk menghasilkan vivix ni amatlah sukar dan mahal untuk diperolehi. Kajian menunjukkan yang bahan botani dalam campuran Vivix dapat merangsang penuaan selular yang sihat.

Terdapat 4 bahan yang digunakan :-

1) Anggur Muscadine
2) Elderberi Eropah
3) Polygonum Cuspidatum
4) Lobak Unggu

1) Anggur Muscadine

Anggur Muscadine atau nama saintifiknya 'Vitis Rotundifolia' merupakan anggur yang luarbiasa, terkenal dengan profil yang kaya dengan polifenol unik dengan pelbagai khasiat kesihatan. Ia mengandungi spektrum polifenol yang menyeluruh seperti resveratrol dan kuersetin. Kedua bahan ini mengandungi asid elagic dan ellagitannins yang bila digabungkan dengan polifenol anggur muscadine mampu memberi kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Polifenol-polifenol ini terbukti dapat merangsang antioksidan semulajadi tubuh bagi meningkatkan keupayaan dan ketahanan selular. Tambahan pula, perbezaan kromosom yang terdapat pada anggur Muscadine iaitu sebanyak 20 berbanding 19 kromosom bagi anggur biasa dapat menghasilkan Asid Elagic yang telah terbukti mampu meningkatkan fungsi, prestasi dan keberkesanan keseluruhan selular. 

Termasuklah bijinya merupakan sumber terbaik yang bersifat antioksidan dan ciri-ciri anti radang. Keupayaan buah tersebut adalah menyembuhkan dirinya sendiri daripada penyakit, bakteria dan kulat.

Sifat-sifat perlindungan semulajadi memberi kebaikan kepada sesiapa yang memakannya terutama bahagian bijinya kerana sebatian fenolik tertumpu pada bahagian tersebut.

Anggur ini adalah 40x ganda lebih polifenol berbanding anggur lain. Polifenol boleh didapati dalam wain merah terbukti beri manfaat pada kesihatan kardiovaskular, paras gula dalam darah & proses penuaan dan lain-lain.

2) Elderberi Eropah

Zaman dahulu orang guna buah ni untuk merawat penyakit artistik, asma, semneli dan selsema.Ia mengandungi kalium dan kaya dengan vitamin c dan terbukti mampu mengukuhkan sistem imun tubuh.

Ia merupakan sumber anthocyanins yang hebat kerana mengandungi 3x ganda karotenoid. Merupakan antioksidan yang kuat & dapat melindungi sel daripada rosak disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang dan tekanan yang dihadapi.

Ia mampu mengurangkan kesan akibat kolesterol jahat dan menyekat platelet daripada melekat pada dinding saluran darah dan mengurangkan risiko aterosklerosis

Ia juga mampu meningkatkan daya penglihatan malam keran mengeluarkan rodopsin atau visual unggu dalam mata. Ia membantu mengurangkan cahaya dalam penglihatan dan membantu dalam tekanan.

3) Lobak Unggu

Merupakan sumber vitamin A terbaik & mengandungi fitokimia termasuk karotenoid, fenolik, polyacetylenes, isokumarin dan sesquiterpens. Fitokimia adalah tumbuhan yang mempunyai antioksidan, anti bakteria, anti radang & mempunyai ciri-ciri mempertingkatkan kesihatan.

Ia juga mengandungi anthocyanins yang mempunyai kegiatan antipengoksidaan yang luar biasa. Beberapa kajian menunjukkan anthocyanins mempunyai aktiviti biologi yang luas termasuk anti-pengoksida, anti-radang, agen anti-mikrob dan anti-karsinogen. 

Tambahan lagi, ia menunjukkan kepelbagaian kesan pada urat darah, platelet dan lipoproteins yang nerupaya mengurangkan penyakit jantung.


4) Polygonum Cuspidatum

Polygonum Cuspidatum yang juga dikenali sebagai 'Japanese Knotweed' kaya dengan sumber resveratrol semulajadi yang sama terdapat dalam ekstrak kulit & biji anggur merah. Bahan ini selalu terdapat dalam suplemen anti penuaan seperti ubat-ubatan cina.

Ujian resveratrol mampu melambatkan proses penuaan, menurunkan tahap kolesterol & tekanan darah, meningkatkan prestasi olahraga & menyingkirkan sebatian yang tidak diperlukan tubuh.

Selain itu, para penyelidik juga mendapati yang resveratrol berupaya membantu dalam melindungi selular serta melindungi dan memperbaiki DNA bagi menyokong fungsi sel sihat dan melanjutkan usia. Bukan itu sahaja, resveratrol juga telah terbukti dapat meningkatkan penghasilan tenaga di peringkat selular demi meningkatkan tenaga yang lebih baik.

...............................

Vivix adalah minuman campuran botani yang kaya dengan POLIFENOL. Polifenol ini adalah kumpulan yang khasiatnya antioksidan dan antipenuaan. Polifenol merupakan sebatian antioksidan semula jadi yang biasa ditemui di dalam tumbuhan yang boleh dimakan. Sejak sedekad yang lalu, ramai yang mula mengkaji khasiat kesihatan bagi tumbuhan yang mengandungi polifenol yang bertindak sebagai antioksidan. Banyak kajian saintifik dan penyelidikan klinikal menyarankan yang pengambilan diet yang tinggi dalam kandungan polifenol dalam jangka masa penjang dapat melindungi masalah kesihatan yang berkaitan dengan penuaan. 

Vivix disarankan untuk mereka yang ada :-
  • Kanser
  • Tekanan Darah Tinggi
  • Kencing Manis
  • Masalah kegemukkan
  • Nyanyuk
  • Artritis
  • Penyakit Mata Seperti Katarak
  • Penyakit Kardiovaskular
  • Untuk Awet Muda pun boleh
Dibawah ni salah satu testimonial dari Master Zura Betty :) Sebenarnya banyak lagi testimonial lain.. Tapi cukuplah satu dulu saya letak kat cini yer.. Saya letak banyak-banyak kang jemu pulak nak tengok... Tak terbaca nanti ('',)Jika anda berminat dan ingin mencuba Vivix untuk diri sendiri atau untuk orang tersayang.. Boleh lah menghubungi saya untuk mendapatkannya selagi stok masih ada.
No comments:

Post a Comment