06 September 2013

Kelebihan B Complex Shaklee

Assalamualaikum Semua...

Petang ni saya nak share tentang kebaikan B Complex yang orang selalu kata kalau makan mesti badan akan gemuk... Tapi bagi saya, ibu bekerjaya seperti saya amat memerlukan B complex & Alhamdulillah badan saya tiada peningkatan berat badan yang melampau makan B Complex kerana saya ambil selepas mkn tengah hari. Salah satu tugas B complex akan menukar makanan yang kita mkn kepada tenaga.. So, saya tak mengantuk di opis lepas lunch.. Kalau tak ambil mesti rasa ngantuk & tiada tenaga. Lagi satu, B complex ni dapat mengurangkan stress.. Al maklumlah wanita bekerjaya selalunya mmg senang dpt penyakit stressoo ('',)

Hari tu, di FB group biz dibawah pimpinan Master Mama Cery kami antara rakan biz ada berdiskusi tentang vitamin B Complex ni. Jadi, saya nak share dengan anda semua tentang kelebihan B Complex dari Shaklee ni :)

Vitamin B vs B complex shaklee.. 

Apakah B Complex ?

B complex yang bagus spatutnya lengkap terdiri dari kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu thiamin (B-1),riboflavin (B-2),niacin(B-3),pantothenic acid (B-5), pyridoxine (B-6), folic acid (B-9) and cobalamin (B-12) dan Biotin.

Apa kebaikan vitamin B complex sebenarnya?

Banyak keperluan vitamin B complex.. antaranya ialah untuk mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Vitamin B yang lebih baik mempunyai ciri2 berikut :

★ Sistem penyerapan bioaktif berpaten
★ Kesemua lapan jenis vitamin B yg diperlukan termasuk Biotin
★ Peningkatan penghantaran zat
★ Tablet mudah ditelan

Apa kelebihan vitamin B complex Shaklee?

Shaklee menghasilkan B complex dengan teknologi berpaten yang ekslusif. HANYA PADA B COMPLEX SHAKLEE.

Selain lengkap dengan lapan kumpulan vitamin B , vitamin B Complex Shaklee dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten iaitu dikenali sebagai asid Folik, sejenis vitamin B yang tidak dapat diserap dengan mudah. Istimewanya B Complex shaklee, ia telah dihasilkan dengan suatu selaput asid folik yang unik untuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan.

Siapa sebenarnya yang perlu B complex?

Semua individu perlukan vitamin B terutama mereka yang...
  • Terdedah kepada sinaran matahari
  • Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
  • Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine
  • Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan yang dilakukan.
  • Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
  • Mereka yang nak nampak cantik dan muda
  • Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
  • Wanita yang mengambil pil perancang
Ni antara pandangan rakan-rakan biz saya yang lain

Banyakkan kebaikan b complex.. dan hanya vitamin b yang lengkap sahaja yang mampu menjalankan fungsinya dengan baik.. B COMPLEX SHAKLEE adalah pilihan terbaik.

Jika anda berminat untuk mendapatkan vitamin B Complex Shaklee, bolehlah menghubungi saya untuk membuat pilihan suplemen kesihatan anda dari Shaklee... InsyaAllah, saya akan cuba membantu untuk membuat pilihan yang terbaik!

1 comment: