28 August 2012

Kelebihan Lecithin

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua...

Petang ni nak cerita cikit pasal Lecithin..lepas2 raya ramai nak cari vitamin untuk buang lemak...hihi..salah satu produk dari Shaklee yg glamour untuk buang lemak ialah Lecithin...Lecithin ni memang terkenal sebagai pemecah lemak..tu yg ramai suka tu.. Lecithin ni bebas kolestrol....Bagi yg beli Lecitin bertujuan utk mengawal berat badan.. boleh ambilnya selepas heavy meal.. 6caps/day..Oh ya... dan yg bonusnya..

Lecithin ni ada banyak fungsi lain selain pemecah lemak..Mari kita baca apa lagi kelebihannya :-1) lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.

2) lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.

3) lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.

4) lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.

5) lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf.

6) lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.

7) lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.

8) lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).

9) lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.

10) lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.

sumber* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.Jika anda berminat ingin mendapatkan suplemen Lechitin ini, anda boleh menghubungi saya untuk mengetahui info lebih lanjut lagi... Saya sudi membantu anda!No comments:

Post a Comment